Libertate si sclavie

0 Comments


 "          Sunt un om liber. 
          Dar ce este libertatea ? 




                Inca din copilarie ne dorim sa traim liberi ,asadar ar trebui sa intelegem semnificatia acestui cuvant.Auzeam oamenii vorbind in numele libertatii ,si cu cat aparau mai cu foc acest drept unic , cu atat mai inrobiti se dovedeau fata de dorintele parintilor , fata de o casatorie in care ii promiteau celuilalt ca raman impreuna “tot restul vietii” , fata de bani , fata de regimuri,de proiectele facute pe jumatate, de iubirile carora nu li se putea spune “nu” sau “pana aici” , de duminici cand erau obligati sa ia masa cu cine nu aveau chef.




   
       Sclavi ai luxului, ai aparentei de lux , ai aparentei de aparenta de lux.

       Sclavi ai unei vieti pe care nu au ales-o , dar pe care s-au hotarat sa o traiasca – fiindca cineva a reusit sa-i convinga ca acela era cel mai bun lucru pentru ei .




          Si-si traiau asa zilele si noptile, monoton , intr-o viata in care aventura era un cuvant dintr-o carte sau o imagine la televizor, viata totdeauna inlantuita, iar daca li se oferea vreo portita , spuneau mereu “Nu ma intereseaza, nu doresc asa ceva”.



          Cum puteau sti daca doresc sau nu ceva ,de vreme ce niciodata nu trecusera printr-o astfel de experienta? Dar era inutil sa intrebi: le era cu adevarat frica de orice schimbare in stare sa clatine lumea cu care erau obisnuiti... "







You may also like