Cum obtinem o manichiura sanatoasa

0 Comments
           In opinia mea unghiile reprezinta detaliul cel mai important in aspectul nostru general. Aici nu ma refer la modelele care ne atrag si la culorile frumoase , ma refer la ceea ce ascundem sub stratul de oja.


      In plimbarile mele cu autobuzul, care sunt destul de numeroase, vad o multime de oameni , faptul care ma ingrozeste este ca foarte putine persoane au unghiile ingrijite. Este foarte urat sa vezi persoane de orice varsta cu unghiile de diverse forme si pline de mizerii.
      Este mai important sa fim ingrijite decat sa avem cea mai cool bluza din mall.
      Iti recomand sa urmezi urmatorii pasi:
  •    hidratare- cuvantul care il intalnim de fiecare data cand este vorba de ingrijire(unghii, par, piele, etc...). Acest lucru nu este de mirat deoarece hidratarea este principalul factor pentru ca aspectul unghiilor noastre sa fie cel dorit.Sunt sigura ca ai vazut multe fete cu unghii superbe si te-ai intrebat cum reusesc...ei bine unghiile acelea arata bine pentru ca sunt hidratate, iar unghiile hidratate sunt cele mai fericite :D. In ziua de azi dispunem de o gama foarte larga de produse de ingrijire , de creme care hidrateaza si ne ajuta sa avem o manichiura de invidiat.Eu folosesc o crema de maini de la AVON hrănitoare cu extracte de cacao si floare de lotus.
  •  forma- forma se alege in functie de forma lunulei 

    Este foarte simplu :
  1.  daca lunula este ovala ,forma va fi ovala;
  2.  daca este patrata forma va fi patrata si colturile putin rotunjite;
  3.  daca este rotunda -forma rotunda. 
  1. Daca aveti patul unghiei lat si scurt forma potrivita este cea patrata cu varfurile usor rotunjite .
  2. Daca aveti patul unghiei lat si lung forma este patrata cu varfuri usor rotunjite.
  3. Daca aveti patul lung si ingust va recomand forma oval-ascutita
  4. Si in sfarsit cel mai fericit caz : daca aveti patul oval va puteti alege  orice forma doriti.
     
  • Uite cateva sfaturi:
  1. Incearca sa pilesti unghiile ori dinspre margini spre mijloc ori numai intr-o singura directie pentru a evita exfolierea
  2. Forma rotunda si ovala alungeste degetele deci daca ai niste degete scurte poti opta pentru aceasta forma.
  3. Forma patrata da foarte bine pe degetele lungi.
  4. Ai grija atunci cand scurtezi unghiile sa nu le tai exact la lungimea pe care o vrei deoarece dupa pilire vor ramane mult mai scurte si stim cu toate cat de mult trebuie sa asteptam sa creasca .
  5. Poti incerca ca dupa pilire sa netezesti unghia cu un material nu foarte aspru (eu folosesc bumbacul).Dupa ce freci fiecare unghie vei observa ca acestea au capatat un aspect usor lucius semn ca ai facut totul cum trebuia.
  6. Hidrateaza cuticulele! Da cuticulele au si ele un rol important in aspectul unghiei.Aplica un ulei pentru cuticule si o crema de maini si maseaza unghiile pana acestea sunt absorbite. Impinge crema si sub cuticule pentru a fi sigura ca sunt complet hidratate si sterge excesul de crema la final.
  7. Ai grija ce mananci, o dieta saraca se va razbuna pe unghiile tale si nu numai.


You may also like